Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    New Admob House Ads

    anyone got them to work .. I am not exactly a noob with that stuff, but for whatever reason, they do not get displayed at all.

    can someone give a small step-by-step list which I can countercheck?

    Thanks in advance

  2. #2
    Member yo_asakura's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Posts
    70
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    did you change legacy ID with the new ID?

    also: The new AdMob does not show house ads to users that already installed the app that the house ad is promoting
    Last edited by yo_asakura; 2014-06-09 at 01:40 PM.

  3. #3
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    I did set up a new inhouse campaign, text banner, assigned it to my app (to the new banner [all smart banner], with the new ids [i've made new ones]) and I've tried doing that with fixed impressions and also with eCPM. Both are getting neither requests nor impressions.

    I checked in my apps and tried to figure how that new allocation stuff works (google docs are out of date) - the impression one should be shown in every case (but didnt) for the other one, I've tried a eCPM of 0.01 for some countries (maybe it's too low). Everything is active. Will try a higher eCPM later on, but I hardly believe that this will change anything because the impression ones are not shown either.

    I do have a lot of daily usage, so it would be just not possible that ALL of them have my new apps installed :-)

    I just cannot get them to work somehow .. in legacy admob this stuff was pretty straight forward (even when maintaining was a bit more clumsy)

  4. #4
    Member yo_asakura's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Posts
    70
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    try with BANNER, not SMART_BANNER I have not tried it yet, but i'm just guessing...

  5. #5
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    why should I do that? I've still some impressions from the old banners and the old (imported) house ad campaign was also producing no impressions at all (and they worked before)

  6. #6
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    no chance .. whatever I do, no requests, no impressions.

    I've tried fixed impression amount and allocate to EVERY ad I have (several formats, old new, everything is there) -> nothing

    Tried several eCPM values for the inhouse ad (textad) allocated to my most viewed banner (smart banner, should work fine with textad) - nothing ..

    I am out of ideas ..

  7. #7
    Member yo_asakura's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Posts
    70
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    did you try my idea?

  8. #8
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    I don't need to, I still have some old version actively used where there are normal banners inside, I have all types of banners currently in usage an still get no impression of the housead whatsoever.

    Of course I currently do not have any credits on my admob acc. well it complains about it, but I don't think this is the reason for not displaying houseads ..

  9. #9
    Member yo_asakura's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Posts
    70
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    try to contact support. maybe there is a bug...

  10. #10
    Senior Member reiti.net's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gran Canaria
    Posts
    932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Just an update, from what I've investigated by now .. and I really wonder that noone else experience this :-)

    google says on their help docs, that smart banners are not fully implemented yet .. because I use Smart Banners, that could be a reason why no house ads are shown.

    My old admobs (regular banners, no smart ones) should work BUT I never activated mediation there, so there are the old website IDs in place, which do not show mediation and because new admob house ads work over mediation, no house ads are displayed ..

    But actually there should be house ads displayed in all new-admob-interstitials .. funny enough it is not the case .. :-(

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Admob Backfill with House Ads
    By reiti.net in forum Advertising Networks
    Replies: 10
    Last Post: 2017-09-19, 02:18 AM
  2. New admob house ads working!!!
    By erez213 in forum Advertising Networks
    Replies: 1
    Last Post: 2013-12-01, 12:49 PM
  3. AdMob: House Ads disable Interstitial Ads?
    By bluedot in forum Advertising Networks
    Replies: 0
    Last Post: 2013-10-26, 08:19 PM
  4. New Admob, No House Ads
    By bitnaut in forum Advertising Networks
    Replies: 5
    Last Post: 2013-10-20, 11:01 PM
  5. New AdMob - house ads
    By UBJ3D in forum Advertising Networks
    Replies: 2
    Last Post: 2013-09-05, 01:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •